Guide til bæredygtigt tøj

Bæredygtighed har længe været en trend, vi alle forholder os til på den ene eller anden måde. Også i modebranchen mærkes trenden, hvor det bæredygtige tøj fylder mere og mere på hylderne. Men hvad er bæredygtigt tøj, og hvad betyder det egentligt? Vi har samlet en guide til dig, der gerne vil have en mere grøn garderobe.

Hvad er bæredygtig mode?

Bæredygtig mode er en hensynstagen til planeterne og menneskerne på den – og inkluderer alt fra miljøaftryk til etisk korrekte arbejdsvilkår og dyrevelfærd. Vores sortiment vil give dig endnu flere bæredygtige valgmuligheder, og du kan shoppe det voksende sortiment lige her.  På MESSAGE.dk mærkes de bæredygtige styles, så du nemt kan finde frem til det bæredygtige tøj – disse tags kan være mærket med eksempelvis: ”Bæredygtig”, ”Recycled mix”, ”Recycled wool”, ”100% Organic cotton”, ”100% Recycled cotton” og  ”Recycled polyester”. Du kan også læse mere om vores dedikation i vores Corporate Social Responsibility.

   
Modebranchen præsenterer nye trends og tendenser år efter år, og det er svært ikke at blive fristet. Men udvalget af bæredygtigt tøj vokser også. Og husk, bare fordi tøjet er bæredygtigt, er det ikke lig med kedeligt. 

   
Bæredygtighed på mode
Bæredygtighed er kommet på mode, og det ses hos flere af vores brands.

  
mbyM
mbyM har faktisk længe arbejdet indenfor området. Deres populære basic styles i kvaliteten Gogreen består hovedsagligt af Micromodal lavet ved The Lenzing Group. Lenzing har hovedsæde i Østrig og producerer højkvalitets man-made cellulose fibre globalt. Med en fuldt integreret fabrik, kan Lenzing producere fibre på en CO2 neutral metode. Processen er, at metoden ikke udsender mere CO2 end den konsumerer. Hver gang de fælder et træ, planter de et nyt. Al energi, de bruger til produktionen, er 100 % vedvarende energi fra solen, vinden, bølger osv. 

mbyMs Gogreen styles består hovedsagligt af Lenzing Modal, der er produceret på en CO2 neutral metode – derfor er Gogreen bæredygtige styles, der passer ind i enhver garderobe. Se udvalget af mbyM Gogreen her, eller læs mere om hvordan Gogreen er grøn her.

   
Udover Gogreen, er mbyM snart på banen med #mbymless, der definerer de forskellige bæredygtige programmer i deres kollektioner. Her inkluderer udvalget organisk bomuld, genanvendeligt polyester og mix, EcoVero Viskose, Tencel og også Modal. Nedenfor kan du se hvordan disse er bæredygtige.
  
ORGANIC COTTON
Organic Cotton – økologisk bomuld – er naturligt, vedvarende og bio-nedbrydeligt med store miljøfordele.

  
RECYCLED POLYESTER
Recycled Polyester er lavet af genanvendte plastflasker. Genanvendt polyester opnås ved at smelte eksisterende plast og spinde det på ny til nye polyesterfibre.

EcoVero VISCOSE
EcoVera Viskose er produceret af Lenzing og er lavet af certificerede og kontrollerede træ-kilder. Yderligere er det produceret med markant lavere forbrug af energi og vand. Lenzing EcoVero er certificeret med EU eco-label – europæisk miljømærke - , hvilket garanterer brugen af øko-ansvarlige viskose fibre. 

RECYCLED MIX
Recycled Mix består i mbyMs #mbymless programmer af både recycled polyester og EcoVero Viskose.

  
TENCEL og MODAL
Tencel og Modal er, ligesom EcoVero, produceret hos Lenzing. Disse fibre hjælper med at opretholde miljøbalancen ved at blive integreret i naturens cyklus. Fibrene stammer fra det vedvarende råmateriale træ. De certificerede bio-baserede fibre fremstilles ved hjælp af en miljøansvarlig produktionsproces. Fibrene er certificeret som komposterbare og bionedbrydelige.

   

Shop mbyM her.
   
Mads Nørgaard
Mads Nørgaard Copenhagen har tilsluttet sig FN's Global Impact og deres 10 principper for ansvarlig forretning og tekstilproduktion. Derudover arbejder Mads Nørgaard på at integrere bæredygtige materialer i alle deres kollektioner. Brandet bruger, som også mbyM, Organic Cotton, Recycled Cotton, Recycled Polyester, Recycled Wool Blend og mere. Se udvalget af Mads Nørgaard her.
    
Just FemaleLee og Núnoo arbejder også indenfor bæredygtig mode, og inkorporerer også flere miljøvenlige processer. Núnoo laver flere Vegan tasker, der består af øko-venligt plastik.
   
Skind, der ikke er skind 
Er falsk læder og ruskind af mikrofiber vejen til modebranchens interesse for dyrevelfærd? Vegan vinder i hvert fald mere og mere indpas. Vegan i modebranchen betyder, at tøjet og accessories er lavet af materialer, der ikke indeholder læder, pels, uld, skind, og andre animalske materialer – kort fortalt; tøjet og accessories er fremstillet uden at skade nogle dyr. Vegan vinder mere indpas i modebranchen fordi de ændrede forbrugsmønstre gør det nødvendigt, at designere tænker dyrevelfærd ind i produktionen. I stedet bruges kunstprodukter, økologiske og genanvendte materialer mere og mere.